Lachen, huilen en leren met papa Frank en mama Jacqie

Toen ik een jaar of 12 was begon ik bij de musicalproductie van Frank van den Berg en Jacqueline Fijnaut. Ik was een klein, verlegen, grijs muisje en trad niet vaak op de voorgrond. Maar diep van binnen wist ik dat ik eigenlijk niets liever wilde dan stralen op het grote podium.

Brutaal mijn mond opentrekken en de aandacht opeisen durfde ik helaas niet. Mijn tactiek was dus om ongelooflijk hard te werken en te wachten op een kans die ik meteen zou grijpen. En die kans kwam. Een week voordat wij onze versie van de musical Cats op de Venrayse planken zouden zetten, werd een van de hoofdrolspeelsters ziek. Nu was het mijn beurt. Van Frank en Jacqueline kreeg ik de kans om deze rol over te nemen. (Ik kende immers toch alles van iedereen uit mijn hoofd.) Ik speelde de voorstelling en ik werd overladen met complimentjes. Vanaf dat moment wist ik dat ik niet meer terug wilde naar de achtergrond. En vanaf dat moment was ik ook voor Frank en Jacqueline iemand om rekening mee te houden.

Het balletje ging rollen. De jaren die daarop volgde speelde ik hoofdrollen in toffe producties als Heks!, Avenue, Mimmitz en Spotlight. Daarnaast volgde ik het talententraject musical wat inhield dat ik extra dans en spellessen kreeg en dat ik door Frank en Jacqueline werd voorbereid op het echte muziektheater vak.

Frank is de grote wijze theaterpapa die je zowel persoonlijk als vaktechnisch heel goed voorbereidt op het vak. Hij is streng, maar je kunt ook altijd bij hem terecht als je ergens mee zit en daarbij heeft hij prachtige verhalen over het theater. Jacqueline is de lieve muziekmama die je zowel zang als zelfvertrouwen bijbrengt. Muziek maken met Jacqie is plezier maken en ze staat altijd open voor wat jij zelf wil leren. Samen met mijn vriendjes van de musicalproductie heb ik een fantastische tijd gehad waarin ik heb gelachen, gehuild, getruggeld en genoten, maar waar ik vooral ook heel veel heb geleerd.

Inmiddels studeer ik muziektheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, een van de beste scholen op dat gebied, dus ik ben een gelukkig meisje. Ik heb nog steeds contact met Frank en Jacqueline en al mijn vriendjes en vriendinnetjes die ik bij de musicalgroep heb leren kennen. Ik denk met heel veel plezier terug aan die tijd, want ik heb niet alleen heel veel geleerd over het vak, maar vooral ook over mezelf en dat is heel veel waard.